Omlægning Af Lån

Omlægning Af Lån

Bankbesparelse.dk samarbejder med flere af Danmarks største banker og kreditforeninger, således du kan få en billig bankaftale. 

Hvis du ønsker en billig bankaftale, kan du starte med undersøge markedet ved at indhente 3 banktilbud her på siden. Vores service er 100% gratis og mange af vores brugere finder store besparelse gennem vores samarbejdspartnere. 

Omlægning Af Lån

Ændre Dit Lån 

I nogle tilfælde kan det være en god idé at omlægge det lån man har. Det kan være fordi ens økonomiske situation har ændret sig, eller fordi renten har ændret sig, således, at man kan indfri sit nuværende lån ved optagelse af et nyt lån, og dermed skære en del af restgælden af lånet. 

Når du har et fastforrentet lån, vil du i perioder opleve, at rigtig mange som er i samme situation, vælger at omlægge deres lån. Det er der en ganske god grund til. Hvis du har et realkreditlån med en rente, som er 1,5 procent højere eller lavere end din nuværende, kan der være fordele ved at lægge om. 

 

Renten er lavere end på dit fastforrentede lån

Hvis renten i dag er 1,5 procent eller mere lavere end det lån du har, så kan det være en god idé at overveje omlægning. Det kan det, fordi du vil kunne skære en del af renteydelserne fra hver måned, og dermed sparer du penge hver måned. På den måde bliver det beløb, som du betaler tilbage i hele lånets periode, også mindre. Når du omlægger på denne måde, laver du en nedkonvertering, fordi du konverterer lånet til et lån med en mindre rente end det du har. 

 

Renten er højere end dit nuværende lån

Det kan i nogle tilfælde også svare sig at lægge lånet om, hvis renten er steget mere end 1,5 procent sammenlignet med den rente man selv har, på sit fastforrentede lån. Det kaldes en op-konvertering, da du konverterer dit lån til en rente med et højere rente. Når du gør dette, vil du skære en del af din gæld af, da du indfrier dit lån til en højere kurs end der ville være på det samme lån på tidspunktet for omlægning. For at dette kan svare sig, skal man forvente at renten falder igen på et senere tidspunkt, så du kan omlægge igen. Man siger, at renten indenfor 7 år skal falde igen, for at det kan svare sig at lægge om til et lån med en højere rente for at skære en del af sin gæld af lånet. 

 

Skift til en anden låntype

En anden mulighed for omlægning er lån, er at skifte fra fastforrentet lån til et lån med variabel rente eller omvendt. Dette kaldes en skrå konvertering. Hvis du f.eks. har et fastforrentet lån og omlægger til et F-kort lån når renten er steget, som normalvis er det lån med den laveste rente, vil du kunne skære gæld af dit lån og samtidig få en lavere månedlig ydelse. Der kan dog være en usikkerhed forbundet med at skifte til f.eks. F-kort. Her vil rentes nemlig reguleres hvert halve år, og du kan derfor risikere at sidde med en meget høj rente, hvis renten pludseligt stiger meget mere. Netop derfor er der også personer der vælger at skifte deres lån med variabel rente om til et lån med fastrente. Det sker særligt, når lån med fastrente har en meget lav rente. På den måde, kan låntageren stadig sidde med en lav ydelse, men med en større sikkerhed, da renten vil være den sammen gennem hele lånets periode. 

 

Omlæg lån til et lån med kortere tilbagebetalingstid

En anden grund til at omlægge sit lån, kan være, at man har fået en bedre økonomi og derfor ønsker at afdrage lånet hurtigere. Her kan man vælge at lave sit 30-årige lån om til et 20 eller 10-års lån, og på den måde får man en højere ydelse pr. måned, men til gengæld har man tilbagebetalt lånet hurtigere, end hvis man beholder 30-års lånet. 

 

Omkostninger ved omlægning af lån

En ting du skal være opmærksom på når du overvejer at omlægge dit lån er, at der altid er udgifter forbundet med at omlægge et lån. For det første skal du altid betale en tinglysningsafgift af det nye lån, ligesom banken vil opkræve forskellige gebyrer for at lave arbejdet med omlægningen. Omkostningerne til banken kan variere fra bank til bank, og de er derfor også til forhandling. Du bør altid bede din bank om at give dig den bedst mulige pris på omlægning af lån. En måde hvorpå du kan sikre dig, at du får det bedst mulige tilbud, er ved at indhente tilbud fra flere banker. Her på bankbesparelse.dk, kan du let indhente flere tilbud fra forskellige banker på en gang. Når du indhenter flere tilbud, har du et sammenligningsgrundlag, og du får mulighed for at vælge det tilbud, som er det bedste for dig. 

 

Søg rådgivning ved omlægning af lån

Det er altid en god idé at snakke med sin bankrådgiver, når man overvejer at lægge lån om. Bankrådgiveren kan hurtigt sætte dig ind i fakta omkring omlægning af lån, ligesom bankrådgiveren, kan rådgive omkring, hvad der kan svare sig og hvad der ikke kan svare sig. Rigtig mange danskere omlægger deres lån løbende, og ofte kan man spare en del penge ved hele tiden at være opmærksom på, om det kan svare sig at omlægge lånet. Det gælder om at lave den bedst mulige løsning, hvor udgifter, risiko og lånets type, passer til den person man er og den private økonomi man har. Netop derfor er det en god idé at søge information på nettet og samtidig rådføre sig med bankrådgiveren omkring omlægning af lån.