Billigste Andelsboliglån

Andelsboliglån 

Hvis du ønsker at købe en andelsbolig, kommer du med stor sandsynlighed til stifte bekendtskab med andelsboliglån, når købet skal finansieres gennem din bank eller realkreditinstitut. Andelsboliglån er specifikt designet til køb af andelsboliger, hvori boligen stilles som sikkerhed for lånet. Hertil vil man ofte få en variabel rente, hvortil man løbende afdrager på gælden i henhold til aftalen med banken. 

Hvis du overvejer at købe en andelsbolig, skal du også være opmærksom på et par ting. Andelsboligforeningen kan i nogle tilfælde begrænse finansieringen af boligen, således det ikke er muligt, at få hele købet finansieret med andelsboliglån. Hvis dette er tilfældet, kan du få 80% af boligen finansieret gennem et andelsboliglån, hvorefter de sidste på 20% skal finansieres på anden vis. Dette kan dog kun lade sig gøre, hvis det fremgår i andelsboligforeningens vedtægter. 

 

Sådan får du et andelsboliglån

Du kan finansiere dit køb af en andelsbolig, ved at optage et andelsboliglån i banken. Dette er en ofte anvendt proces, eftersom der ikke er mange danskere, som selv kan finansiere deres køb kontant. Som en del af processen for et andelsboliglån, stilles boligen som sikkerhed, hvorfor banken skal bruge en erklæring om adkomst. Dette er en erklæring fra bestyrelsen af din andelsboligforening, som anerkender dig som værende andelshaver og har brugsret til boligen. Erklæringen bliver brugt af banken, når panten i boligen skal tinglyses. Derudover skal du også bruge en andelsboligudskrift, som beviser ejerforholdet på boligen, når lånet skal tinglyses.  

 

Hvad kan jeg låne i et andelsboliglån?

Lånebeløbet for et andelsboliglån kan svinge meget fra bank til bank. Typisk vil beløbet dog ligge mellem 500.000 og 1,5 millioner kr. Hvor meget du har til rådighed i dit andelsboliglån afhænger af flere faktorer. Heriblandt kommer din økonomi og indkomst til at spille en væsentlig rolle, når banken vurderer hvor meget du kan optage i lån. Her vil bankerne typisk begrænse andelsboliglånet, hvis de finder en ustabil privatøkonomi med udsigter til lav indkomst i forhold til en sund økonomi og høj indkomst. 

 

For at komme frem til et passende lånebeløb, vil banken foretage en kreditvurdering af dig med fokus på kontant udbetaling, månedlige indkomst og eksisterende gæld. Til trods for at du leverer de samme informationer til forskellige banker, vil du kunne modtage forskellige tilbud på andelsboliglån. Af denne grund er det vigtigt, at du undersøger hele markedet, således du kan finde et billigt lån med gode vilkår. Du kan igangsætte processen ved at modtage 3 gratis tilbud på et andelsboliglån her hos Bankbesparelse.dk. På baggrund af dine bankbehov, skaber vi intern konkurrence mellem landets førende banker om at levere det bedste tilbud til netop dine behov! Vores service er helt uden binding, hvorfor du kan afvise vores bank tilbud, hvis de ikke stemmer overens med dine forventninger. Indhent dine tilbud og se om du kan spare penge på dit andelsboliglån.    

 

Hvilken bank tilbyder det billigste andelsboliglån? 

Som tidligere nævnt i denne artikel, så afhænger prisen på andelsboliglånet af flere faktorer, hvor det kan være svært at udpege en specifik bank. Hvis du allerede har et andelsboliglån, så bør du overveje omkostningerne ved at flytte et lån til anden bank, inden du acceptere et godt tilbud. Af omkostninger relateret til flytning af lån kan blandt andet nævnes stempelafgift og tinglysningsgebyrer, hvilket skal modregnes i besparelsen, før du har et klart billede af reelle besparelse. 

 

Hvad er renten på et andelsboliglån? 

Det er svært, at komme med en fast rente på et andelsboliglån, idet renten varierer meget fra bank til bank. Renten varierer en del, idet der er flere faktorer med indflydelse på renteniveauet, såsom størrelsen af lånet og en risikovurdering af kunden. I forhold til risikovurdering, vil du opleve, at banker risikovurderer forskelligt, hvorfor de samme informationer kan give forskellige renter for et andelsboliglån. 

Hvordan bankerne opsætter deres andelsboliglån, har også indflydelse på renteniveauet. Her vil nogle banker belåne 100% af prisen på boligen, hvor andre vil dele lånet om flere stykker, typisk 2 til 3 lån. I dette tilfælde vil de første 80% være til en lavere rente, hvoraf de sidste 20% vil være til en højere rente. Hvis du allerede ved, at du ikke skal have et lån på 100% af boligen, kan du med fordel undersøge banker der opdeler deres lån, idet du muligvis kan opnå en billigere aftale.  

 

Find det billigste andelsboliglån i 2022 

Hvis du har planer om at finansiere købet af din andelsbolig med et andelsboliglån, så vil vi anbefale, at du undersøger markedet grundigt, før du acceptere et tilbud. Det er vigtigt, at du ikke blot acceptere det første tilbud med en lav rente, da der kan være mange penge at spare ved at foretage en ordentlig undersøgelse af mulighederne på markedet. Faktisk kan en gennemsnitsfamilie spare op mod 30.000 kroner om året, hvis de vælger den billigste bank over den dyreste. På baggrund af en undersøgelse fra Forbrugerrådet Tænk, har man kunne konkludere, at en gennemsnitlig familie kan opnå besparelser på mellem 8.000 og 12.000 kr. årligt gennem deres bankforretning. Dette understreger vigtigheden i at indhente tilbud fra flere udbydere, således man har et godt sammenligningsgrundlag for at kunne foretage det bedste valg af bank og lån. 

Hos Bankbesparelse.dk får du mulighed for at skabe et godt overblik over det nuværende markedet inden for banker. Med vores gratis og uforpligtende service, har du mulighed for at indhente 3 gratis tilbud på din bankforretning. Ved at indtaste lidt informationer om deres nuværende bank situation, vender vi retur med gode tilbud fra landets førende banker. Disse tilbud vil være specifikt designet til dine bankbehov. Efter du har modtaget tilbuddene, kan sammenligne dem med udgangspunkt i ÅOP og dernæst acceptere et tilbud eller afvise dem. 

Tilbuddene kan også bruges til at give dig en bedre idé om lånemulighederne på det nuværende markedet, hvilket kan bruges til at forhandle en bedre aftale, hvis du allerede har en bank eller et eksisterende andelsboliglån.

Du kan også læse, om hvordan du finder den billigste bank her. 

 

Variable rente på andelsboliglån

Et andelsboliglån bliver ofte givet med en variabel rente, hvortil renten kan ændre sig gennem lånets løbetid. Den variable rente sikre, at du modtager det billigste lån, da banken kan justere renten i forhold til markedsrenten. 

Hvis du allerede har undersøgt markedet inden for andelsboliglån, vil du have oplevet, at bankerne ikke tilbyder den samme rente. Faktisk kan renten svinge meget fra bank til bank, hvorfor det er vigtigt, at du undersøger flere muligheder, før du bestemmer dig for et lån. På det nuværende marked, kan du få en rente på under 3%, hvilket var fuldstændigt uhørt førhen. Det skal dog nævnes, at det ikke er alle, som får tilbudt en rente på 3%, idet lånets rente afhænger af flere faktorer. Ved fastsættelse af rente vurderer banken lånets størrelse, din økonomi og værdien af din bolig. Ved sammenlign af andelsboliglån er det vigtigt, at du ikke blot ser på renten, men ser nærmere på alle udgifter i forbindelse med lånet. Du kan læse nærmere om sammenligning af lån herunder. 

 

Sammenligning af andelsboliglån 

For at sikre, at du får det billigste andelsboliglån, er du nødt til at undersøge mulighederne på markedet og sammenligner de bedste tilbud fra udbyderne. Her skal du ikke blot lede efter en lav rente, da du hurtigt kan blive snydt af skjulte gebyrer og andre uforudsete omkostninger i forbindelse med lånet. Vi anbefaler derfor, at du sammenligner de forskellige lån med udgangspunkt i ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent). Ved at sammenligne ÅOP undgår du overraskelse, da alle udgifter for lånet er samlet under denne betegnelse. 

 

Finansiering af andelsbolig  

Vidste du, at du ikke kan oprette et realkreditlån, hvis du ønsker at finansiere købet af en andelsbolig? Bankerne har, til køb af denne type bolig, specifikt oprettet andelsboliglån. Hvis du skal bruge et lån til finansiering af en ejerlejlighed eller hus, kan læse mere om realkreditlån her.