Huslån

Finansiering af boligkøb kan være en uoverskuelig proces for mange, hvis man ikke kender til emnet og mulighederne på markedet. 

I denne artikel kan læse om, hvordan huslån kan hjælpe dig med at finansiere hele 80% af boligkøbet. Ikke nok med det, så kan vores service Bankbesparelse.dk også hjælpe dig med at finde de bedste banktilbud på markedet. Læs mere i artiklen herunder. 

Bank Moerkegroen

Hvad er et huslån? 

Huslån er et ofte anvendt term, når købere skal have finansieret et boligkøb. Betegnelsen ‘huslån’ er ofte brugt for et realkreditlån, og huslån typisk for den del af lånet, som dækker over størstedelen af boligkøbet.

I Danmark vil man normalt finansiere 80% af købet gennem et realkreditlån, idet dette er en billigere løsning end et banklån. De resterende 20% procent vil typisk bestå et banklån på 15% og en kontant udbetaling på 5%. Når man optager et lån til køb af bolig, vil man opleve en løbetid på 10-30 år, hvor renten vil være lavere desto kortere løbetiden er. 

     

Hvordan finder du et billigt huslån 

For at finde det billigste huslån, skal du være meget aktiv i din søgning på markedet. Der er rigtig mange udbydere, som kommer til at tilbyde forskellige priser, som faktisk kan snyde lidt ved første øjekast. Med dette menes der, at nogle banker tilbyder en forholdsvis lav rente på huslån, som kan virke som en virkelig god handel, men der kan forekomme skjulte gebyr og omkostninger, som gør aftalen mindre attraktiv. Af denne grund er det altid vigtigt, at se nærmere på ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent), når du leder efter det billigste huslån.

ÅOP samler alle gebyr, renter og ydelser i forbindelse med huslån, hvilket tillader dig at sammenligne huslån fra forskellige banker uden bekymringer, så du kan finde det billigste huslån. 

 

Godt at vide om huslån 

Vidste du, at et huslån ikke nødvendigvis behøver at anvendes til finansiering af boligen? Faktisk er det muligt, at låne i friværdien i boligen, hvilket kan bruges til andre boligprojekter, såsom renovering, hvor du vil kunne få en løbetid på mellem 20-30 år. 

 

Konvertering af huslån 

Det er også vigtigt at vide, at du kan konvertere eller omstrukture dit huslån. Dette betyder, at du faktisk kan optage et nyt realkreditlån med ændrede vilkår. Dette kan være en fordel, hvis du eksempelvis kan få en lavere rente, ydelse, en anden løbetid eller anderledes indfrielsesvilkår med det nye lån. Konvertering af huslån er en stor ting, så du bør derfor foretage grundige overvejelser, inden du vælger at ændre dit huslån. Vi anbefaler, at du ikke ‘bare’ tager et første og bedste tilbud, men undersøger markedet grundigt og snakker med din bankrådgiver. 

Hvis du overvejer af konvertering af dit huslån, kan du med fordel indhente 3 tilbud på dit huslån her hos Bankbesparelse.dk. Ved at indtaste nogle få informationer vedrørende dit huslån får du 3 gratis banktilbud fra landets største banker til netop dit huslån. 

Når du har modtaget vores banktilbud, kan du lave en nøje sammenligning med mulighed for at spare en masse penge. Hvis tilbuddene ikke indfri dine forventninger, kan du altid afvise  dem - dette er gratis og uforpligtende service for vores brugere. 

 

Hvad er renten på et huslån? 

Renten for huslån ændre sig hele tiden, og det kan derfor være svært at give et konkret svar på renteniveauet. Vi kan dog på nuværende tidspunkt sige, at du kan kontakte et realkreditinstitut og få et flekslån med variable rente på under 1%. Du kan også få et realkreditlån med en fast rente på omkring de 2%. 

Hvis du er en god kunde med sund økonomi, vil din bank kunne tilbyde dig et huslån med en fast rente på mellem 3 og 5 procent. Ud fra disse eksempler kan vi konkludere, at renteniveauet er historisk lavt på nuværende tidspunkt, hvilket både gør sig gældende for banker og realkreditinstitutter. 

Husk, at du skal sammenligne ÅOP, når du begynder at overveje huslån. På denne måde får du sammenlignet alle omkostninger, gebyr, rente og ydelse, således du ikke løber ind i ubehagelige overraskelser. Vær dog opmærksom på, at du ikke kan bruge ÅOP til at sammenligne forskellige lånetyper, eksempelvis flekslån og fastforrentet lån. 

 

Beregning af huslån 

Hvis du ønsker en hurtig beregning af et huslån, er det muligt at bruge en låneberegner på nettet for at få et vejledende overslag. Men dette er dog kun et vejledende overslag, hvor du vil kunne få et meget bedre bud, hvis du tager i banken og snakker med en professionel bankrådgiver. Ved grundig gennemgang af din økonomi med en bankrådgiver, vil du få en meget bedre idé, om hvor meget du kan låne til boligkøbet. 

Du vil også kun få et lånebevis, hvor banker giver en garanti på, hvor meget du vil kunne låne i banken. Dette lånebevis vil du kunne bruge på din boligjagt, da den hurtigere kan igangsætte processen, når du finder din drømmebolig. Du kan læse mere om lånebevis her.  

 

Du kan også læse om obligationslån, kreditforeningslån og boliglån