Hvor meget kan jeg låne i banken til lejlighed

Hvor meget kan jeg låne i banken til lejlighed? 

Bankbesparelse.dk samarbejder med flere af Danmarks største banker og kreditforeninger, således du kan få en billig bankaftale. 

Hvis du ønsker en billig bankaftale, kan du starte med undersøge markedet ved at indhente 3 banktilbud her på siden. Vores service er 100% gratis og mange af vores brugere finder store besparelse gennem vores samarbejdspartnere. 

Hvor Meget Kan Jeg Låne I Banken Til Lejlighed

Find et lån til lejlighed

Du kan i de fleste tilfælde købe lejlighed for den samme pris, som du ville kunne købe en villa for. Det er ikke afgørende hvad type bolig det er, så længe det er en helårs ejerbolig. Der kan dog være forskelle, blandt andet fordi, at lejligheder ofte købes i mindre risikable områder. Derudover skal du være opmærksom på, at andelsboliger ikke kan finansieres med et realkreditlån.

Banken vurderer på hvilken bolig du vil købe, før de kan sige dig præcis hvor meget du kan låne. Skal du købe en landejendom i et område, hvor der ikke er meget gang i salget, vil du ofte kunne låne mindre, end hvis du skal købe en lejlighed midt i København, hvor omsætningen af boliger er langt hurtigere. 

 

Finansier din drømmelejlighed

Du kan sagtens låne penge til en lejlighed igennem realkreditinstituttet og banken, og på den måde få drømmen opfyldt omkring køb af lejlighed. De fleste banker kan let hjælpe dig med at skaffe pengene til at finansiere din lejlighed, hvis den vel og mærke har et prisniveau som er realistisk med den økonomi du har. 

 

Finansier 80 procent med realkreditlån

Når du overvejer at købe en lejlighed, vil du kunne finansiere 80 procent af den pris du kan købe bolig for, med et realkreditlån, som er det billigste lån at optage. Det gælder for alle ejerlejligheder. De resterende 20 procent kan du enten selv betale eller låne en del af via banken, hvor du optager et banklån. Der kan være meget stor forskel på, hvor meget det enkelte realkreditinstitut og den enkelte bank vil låne dig, og derfor er det altid en god idé at indhente tilbud fra flere banker. Det kan du let gøre her på bankbesparelse.dk. Her kan du med blot en ansøgning få flere tilbud, og derefter vælge det tilbud, som passer bedst til dig og dine behov. 

 

Lån til andelslejligheder

Når du overvejer at købe en andelsbolig eller lejlighed, vil du opdage, at du ikke kan optage et realkreditlån på denne type bolig. Så er ud på jagt efter et lån til en andelsbolig, skal du kigge efter et andelsboliglån. Et andelsboliglån er designet specifikt til dig, der gerne vil købe en andelsbolig, som er finansieret med et lån. Selvom det ikke er muligt at finansiere andelslejligheden gennem et billigt realkreditlån, så kan du stadig få en andelsboliglån med en fordelagtig rente, og så er andelsboliger jo ofte billigere end fuldt ejede boliger. 

 

Vælg det rette lån til finansiering af lejlighed

Når du skal købe en lejlighed, er det en god idé at skaffe så billigt et lån som muligt, da lejligheden på den måde bliver billigere. Det bedste er, hvis du kan nøjes med at optage et realkreditlån. Realkreditlånet kan finansiere 80 procent af boligens værdi, så hvis du selv kan skaffe 20 procent af boligens værdi, vil du kunne sidde billigt i din ejerlejlighed med et realkreditlån. Hvis du ikke kan skaffe de 20 procent selv, har du ofte mulighed for at låne de 15 procent i banken, hvor du optager et banklån. Et banklån har ofte en højere rente end et realkreditlån, og er derfor dyrere at have. Netop derfor er det en god idé at afdrage hurtigst muligt på banklånet, og så afdrage på realkreditlånet efterfølgende. 

 

Indhent flere tilbud og få det bedste lån

Man skal aldrig vælge det første og det bedste tilbud, da der er stor forskel på, hvad bankerne og realkreditinstitutterne kan tilbyde dig. Når du skal optage et lån, ligegyldigt hvilket slags, er der nogle omkostninger forbundet med lånoptagelsen. Disse omkostninger er som regel til forhandling, og derfor bør man altid bede låneudbyderen om at give den bedst mulige pris på disse omkostninger. En måde hvorpå, man kan få det billigste lån og det laveste niveau af omkostninger, er ved at indhente flere tilbud. Når du indhenter flere tilbud, kan du sammenligne bankerne, og ofte vil du kunne gå til din nuværende bank og vise dem det bedste tilbud du har fået, og så bede dem om at matche dette. Kan de ikke det, kan du vælge at skifte bank i forbindelse med optagelsen af et lån.

Der er rigtig mange mennesker der skifter bank, når de optager et lån. Det kan være fordi de køber bolig med en partner, som har bank et andet og bedre sted, eller ganske enkelt fordi en anden bank kan give et bedre tilbud. Her på Bankbesparelse.dk, kan du let indhente tilbud fra flere banker, og på den måde sammenligne tilbuddene, og vælge det bedste for dig. 

 

Lån til lejlighed

Ofte er det lettere at få lov til at låne til en lejlighed der er placeret i et godt boligområde, fremfor eksempelvis en landejendom langt ude på landet. Det skyldes, at banken ofte ser en større sikkerhed i lejligheden, da den lettere kan omsættes til en ny køber, hvis du skulle få problemer med at afdrage på gælden. Netop derfor kan det også være en god tryghed som boligejer at vælge en lejlighed fremfor et hus. Ofte er der også færre omkostninger til vedligehold og en boligforening, hvor I er fælles om renovering og afholdelse af udgifter hertil. Når du skal låne til en lejlighed, har du altså ofte mange muligheder, og netop derfor bør du indhente tilbud fra flere banker og vælge det billigste og bedste lån for dig.

Er du i tvivl om, hvor mange penge du kan låne til en lejlighed, så kan du ofte finde en låneberegner på bankernes hjemmeside, hvor du kan indtaste forskellige oplysninger. Herefter vil du få et ca. beløb på hvor meget du kan købe bolig for og dermed hvor meget du kan låne til køb af lejlighed. Det er altid en god idé at spørge banken til råds, så man er sikker på, at man ikke sætter sig for hårdt i et boligkøb og dermed gør livet surt for sig selv. Bankerne er dog normalt gode til at gå med livrem og seler, da det også er vigtigt for dem og det realkreditinstitut de samarbejder med, at de kan få deres penge tilbage igennem afdrag.