Hvad kan jeg købe bolig for?

Hvad kan jeg købe bolig for?

Bankbesparelse.dk samarbejder med flere af Danmarks største banker og kreditforeninger, således du kan få en billig bankaftale. 

Hvis du ønsker en billig bankaftale, kan du starte med undersøge markedet ved at indhente 3 banktilbud her på siden. Vores service er 100% gratis og mange af vores brugere finder store besparelse gennem vores samarbejdspartnere. 

Hvad Kan Jeg Købe Bolig For

Budget til boligkøb

Hvor meget du kan købe bolig for, afhænger af flere parametre, og der er derfor flere ting, som det er en god idé at sætte sig ind i, inden man indhenter tilbud på boligfinansiering, som man f.eks. kan indhente gennem vores side bankbesparelse.dk. 

På nettet kan man let finde en guide til hvor meget man ca. kan købe bolig for, men man skal dog være opmærksom på, at der kan være parametre, der betyder, at det ikke er helt præcist det man kan låne for, når man beder om et tilbud fra banken. Det kan være rigtig rart at vide ca. hvor meget man kan købe bolig for, før man begynder at undersøge markedet og ender med at forelske sig i en bolig, som er meget dyrere end det man har råd til. 

 

Hvor meget kan jeg låne?

Hvor meget du kan købe bolig for, afhænger i høj grad også af hvad du kan låne, da det er de færreste mennesker, der har penge til huskøbet helt selv. En tommelfingerregel er, at du kan låne for det der svarer til din årlige husstandsindkomst og så gange det med 4. Dette er det, som man kalder gældsfaktoren. Det betyder, at hvis du f.eks. har en indkomst på 500.000, så vil du kunne låne 2.000.000 kroner. Har du anden gæld vil du ofte kunne låne mindre, da det tæller med i din samlede gældsfaktor, og nogle gange skal du selv kunne lægge de 5 procent, som er kravet, som en del af de penge du kan låne. Hvor meget du kan låne, afhænger altså af flere ting. Du skal også have et stort nok rådighedsbeløb, så jo højere månedligt forbrug du har, jo mindre vil du ofte kunne låne. 

 

Større udbetaling lig med flere penge at købe bolig for

Jo flere penge du selv kan smide i dit boligkøb, jo større en sum penge vil du kunne købe bolig for. Det betyder, at hvis du har 500.000 kroner selv, og samtidig har en årlig indkomst på 500.000, så vil du kunne forvente at købe bolig for ca. 2.500.000 kroner, og så endda undgå at skulle have et banklån, da du kan optage realkreditlån for 80 procent af boligens værdi. Når man ikke behøver at tage et banklån, vil man sidde billigere i huset, da renten på realkreditlånet er væsentligt lavere end på banklånet. Det betyder også, at hvis man selv har de 20 procent, vil man ofte kunne låne flere penge, fordi den månedlige ydelse vil være lavere, og du dermed vil have et større rådighedsbeløb. 

 

Beregn hvad du kan låne

Flere steder på nettet kan du beregne hvor meget du kan låne ud fra din nuværende gæld og din indkomst, men vi anbefaler dog, at du altid indhenter tilbud fra flere banker, da bankerne ofte er uenige om hvor mange penge de vil låne ud. Nogle banker er mere risikovillige end andre. Her på bankbesparelse.dk kan du let indhente tilbud fra flere banker, og dermed finde den bedste bank for dig, og den bank som kan opfylde din boligdrøm. 

 

Indhent tilbud på boliglån

Som før nævnt er det en rigtig god idé at indhente flere tilbud på boliglån. Det skyldes, at der er forskel på bankernes måder at udregne din økonomi på, og i deres risikovillighed. Nogle banker kræver, at du beviser, at du kan spare penge op i en periode på en boligkonto, mens andre er klar til at låne dig penge, så snart din økonomi tillader det. Hvor meget du kan låne, og om du kan låne, afhænger også af din jobsituation. Hvis du er i en sikker jobsituation, vil du ofte lettere kunne låne penge, da banken kan være mere tryg ved, at du bliver ved med at tjene penge nok til at afdrage på din gæld. 

 

Køb bolig for en overkommelig pris

Det er altid en god idé at overveje hvor dyrt man vil sætte sig i en bolig. Selvom man måske har en drøm om at købe en dyr bolig, kan det ofte være en god idé at vælge et lidt billigere alternativ. En dyr bolig er lig med flere omkostninger, og dermed flere bekymringer. Det er altid en god idé at sikre sig, at man kan sidde i den bolig man køber, også selv ens jobsituation skulle ændre sig.

En god økonomi og et overkommeligt boliglån gør det mere bekymringsfrit at eje et hus, da man ved, at man har råd til at reparere på huset hvis det bliver nødvendigt. Det kan derfor være en rigtig god idé at stræbe efter en lavere gældsfaktor, end den maksimale man kan have når man optager et boliglån. Hvis man kan regne ud, at man vil komme til at sidde hårdt i et boliglån som situationen er nu, så kan det være en rigtig god idé at vente et halvt eller helt års tid, hvor man sparer op og dermed skaffer flere penge til boligkøbet.

På den måde vil man stifte mindre gæld, da man har et større beløb til at betale boligen for selv. Jo større udbetaling man selv kan lægge, jo mindre gæld og jo større frihed til ikke at skulle bekymre sig omkring omkostningerne. Ofte er det en billig løsning at eje en bolig, da afdrag og renter ofte er mindre end huslejen i lejeboliger. Man skal dog altid tænke over, at der også følger et stort ansvar med at eje frem for at leje. Er du i tvivl omkring ting i forhold til boligkøb, så kan du let finde information her på siden eller andre steder på nettet, og så kan du altid spørge din bank til råds.