Bankbesparelse.dk samarbejder med flere af Danmarks største banker og kreditforeninger, således du kan få en billig bankaftale.
Hvis du ønsker en billig bankaftale, kan du starte med undersøge markedet ved at indhente 3 banktilbud her på siden. Vores service er 100% gratis og mange af vores brugere finder store besparelse gennem vores samarbejdspartnere.
Når du overvejer at købe et sommerhus, så kan du klare en stor del af finansieringen gennem realkreditinstituttet præcis som når du køber almindelig bolig. Nedenfor kan du finde mere nytte information omkring lån til sommerhus.
Når du skal låne til et sommerhus, skal du ligesom når du låner til en bolig søge hjælp hos banken. Har du ikke alle pengene til at købe sommerhuset selv, har du brug for et lån, og her er det banken og realkreditinstituttet, du skal søge om hjælp.
Hvor meget du kan låne til et sommerhus, afhænger af din økonomi. Hvis du ønsker, at du kun skal optage et realkreditlån, som er den billigste låneform, så skal du selv have 25 procent af sommerhuset pris, da realkreditlånet kun kan udgøre 75 procent af boligens værdi, modsat når man køber almindelig bolig, hvor man kan låne 80 procent i realkreditinstituttet. Har du brug for at låne mere end de 75 procent, skal du have hjælp fra din bank, som måske vil hjælpe dig med de resterende penge du har brug for. Du skal dog være opmærksom på, at det altid vil kræve at du selv kan lægge nogle af pengene. Normalvis vil det kræves, at du selv kan betale 15 procent af sommerhusets købspris.
Du kan let finde ud af, hvor mange penge du har brug for at afdrage på dit sommerhuslån ved at benytte en af de online låneberegnere, som blandt andet kan findes på flere bankers hjemmesider. Her kan du indtaste sommerhuset købspris og så finde ud af hvad forskellige låntyper vil koste pr. måned.
Ligesom når man optager et lån til en almindelig bolig, så skal man være opmærksom på, at der er omkostninger ved at optage et lån til et sommerhus. Når du køber et sommerhus, skal du ofte medregne, at der vil være udgifter til advokat, byggesagkyndig fra byggefirma og tinglysning. Derudover vil der også ofte være udgifter til banken, som er dem der hjælper dig med at lave lånet. Husk også, at du bør undersøge hvad udgifterne ved at have sommerhuset er, før du skriver under på købet og optager et lån i et sommerhus.
Rigtig mange sommerhusejere vælger at leje deres sommerhus ud i de perioder, hvor de ikke selv benytter sommerhuset. Når du vælger at udleje dit sommerhus, kan du tjene penge, som du kan bruge til at betale dine afdrag på det lån, som du har optaget. Du skal dog huske at medregne, at der ofte skal bruges lidt penge i forbindelse med udlejning i form af køb af vaskemidler og lignende, ligesom du ofte vil skulle bruge flere penge til vedligehold, da huset bliver slidt mere. Husk derfor at medregne det i udlejningsprisen.
Du har mulighed for at tegne flere typer af realkreditlån, når du køber sommerhus, men det afhænger af det enkelte realkreditinstitut og den enkelte bank, hvilke typer af lån du kan få. Hos Realkredit Danmark, er det f.eks. kun FlexLife lånet, som du ikke kan optage til at købe sommerhus for. Det betyder, at et realkreditlån til et sommerhus kan optages både med variabel rente og med fast rente. Du skal dog være opmærksom på, at der stilles større krav til din økonomi, hvis du ønsker en variabel rente på dit lån. Det skyldes, at der er en større usikkerhed ved at optage et lån med variabel rente, da renten potentielt kan stige rigtig meget. Hvis renten stiger, vil din månedlige ydelse stige og dermed skal du have flere penge for at afdrage på lånet.
Det er faktisk også muligt at få et lån med afdragsfrihed, når man køber sommerhus. På den måde, kan man i en årrække nøjes med at betale renterne på lånet, og først afdrage på et senere tidspunkt. Det kan være en god idé, hvis man ved, at man de første år har brug for et større rådighedsbeløb eller hvis man eksempelvis ved, at man har brug for ekstra penge til at istandsætte eller lignende.
Der er altså rigtig gode muligheder for at optage lån til et sommerhus, men der stilles større krav til din økonomi end hvis du skal købe en helårsbolig. Når du gerne vil tage et lån til et sommerhus, vil du normalt skulle have 15 procent af sommerhusets pris selv, og så kan du låne 75 procent i realkreditinstituttet og de sidste 10 procent i banken i form af et banklån. Hvis du er på udkig efter et sommer eller har en drøm om at købe et sommerhus en dag, så skal du tage en snak med din bank. På den måde kan du finde ud af præcis, hvor mange penge du kan købe sommerhus for og om det overhovedet er realistisk for dig at have råd til et sommerhus netop nu. Er det ikke realistisk, kan du få råd og vejledning til, hvordan det kan lykkes dig at opfylde drømmen om dit helt eget sommerhus. Bankerne er normalt rigtig gode til at rådgive omkring boligkøb, hvad enten det er fritidsboliger eller helårsboliger.
Husk, at når du vil optage et lån til et sommerhus, så er det altid en god idé at få et tilbud fra flere banker. Du kan her på Bankbesparelse.dk få tilbud fra flere banker, og dermed finde ud af, hvilken bank der er den bedste for dig.