Obligationslån kan hurtigt blive relevant for dig, hvis du ønsker at købe en bolig. Her er det godt at kende til de forskellige realkreditinstitutter og obligationslån, så man kan finde et billigt lån til boligkøbet.
Læs mere om obligationslån i denne artikel. Du kan også læse mere om vores service, hvor du hente 3 banktilbud til netop dine behov.
Hvis du søger et billigt obligationslån, bør du først og fremmest få overblik over forskellige udbydere på markedet, som faktisk er en kort liste. Der findes 4 kreditforeninger, som udbyder obligationslån i Danmark.
Det næste skridt mod et billigt lån vil dernæst være at indsamle flere tilbud på obligationslån. Her kan du med fordel bruge Bankbesparelse.dk. Gennem vores hjemmeside kan du få 3 gratis banktilbud med udgangspunkt i dine behov. Ved hjælp af dine bank behov, skaber vi konkurrence mellem udbyderne om at levere den bedste pris til netop dig, således du kan få et billigt lån.
Du kan sammenligne vores banktilbud, når du har modtaget dem. Du kan foretage denne sammenligning ved at se nærmere på ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent), så du får alle omkostninger taget i betragtning.
Vores service handler om at finde den bedste bank til dig, og du kan hente disse banktilbud helt gratis og uforpligtende. Da disse banktilbud er uforpligtende skal du blot afvise dem, hvis de ikke stemmer overens med dine forventer. Prøv vores service og indhente dine 3 banktilbud i dag - måske kan du få et billigt obligationslån.
Et obligationslån er et større lån, som oftest bruges med hensigt på at finansiere bolig eller ombygning af bolig. Et obligationslån, som også er kendt som realkreditlån (LINK), optages hos et realkreditinstitut, hvor man typisk vil få et lån med en fast rente inden for hele løbetiden.
Med denne type lån vil en privatperson kunne finansiere 80% af boligkøbet i op til 30 år, hvor de resterende 20% finansieres gennem boliglån og kontant udbetaling. Det er også muligt, at optage et obligationslån med en variable rente eller en variable rente med renteloft.
Boliglån er bestemt relevant, når man ønsker at købe en bolig i Danmark! Du kan derfor læse mere om boliglån lige her. (LINK)
Hos Bankbesparelse.dk anbefaler vi, at du indsamler tilbud fra alle fire realkreditinstitutter, eftersom priserne kan variere meget mellem udbyderne. Først bør du bestemme dig for hvilken type obligationslån, der passer bedst til din privatøkonomi. Med en bestemt lånetype for øje, vil du kunne sammenligne tilbuddene korrekt, da priserne afhænger af de forskellige typer obligationslån - f.eks. kan en udbyder have det billigste fastforrentede lån, men samtidig også have det dyrest flexlån.
For at danne et obligationslån, købes obligationer af en investor til en bestemt kurs, hvorved prisen på din realkreditobligation dannes. I denne handel vil et realkreditinstitut facilitere kontakten mellem låntager og investoren. Over den valgte løbetid for lånet, kan kursværdien stige og falde, hvilket også er relevant for låntager.
Kursen for obligationslån er vigtig, idet kursen danner prisen for lånet. Ligeledes har kursen også indflydelse, hvis du vil indfri lånet senere, da du betaler kursværdien for at købe obligationerne tilbage. F.eks. med en kurs på 100, modtager du 100 kr. pr. 100 kr. du låner, men hvis kursen falder til 95, så taber du teknisk set 5 kr., da du får 95 kr. for hver 100 kr. du låner.
Bankbesparelse.dk anbefaler derfor, at du optager dit obligationslån med kursen tæt på 100, således du bedst muligt undgår at skylde penge. Hvis du ønsker at indfri eller omlægge dit obligationslån, bør du sigte efter en lav kurs, da du så betaler under 100 kr. pr. 100 kr. du har lånt.