Pensionsselskaber i Danmark

Pensionsselskaber i Danmark

Bankbesparelse.dk samarbejder med flere af Danmarks største banker og kreditforeninger, således du kan få en billig bankaftale. 

Hvis du ønsker en billig bankaftage, kan du starte med undersøge markedet ved at indhente 3 banktilbud her på siden. Vores service er 100% gratis og mange af vores brugere finder store besparelse gennem vores samarbejdspartnere. 

Persionsselskaber I Danmark

Find et pensionsselskab 

Der findes flere forskellige pensionsselskaber i Danmark, og du er derfor ikke nødt til at vælge et bestemt, hvis du ønsker at tegne din pension gennem et selskab. Her på siden kan du blive klogere på hvilke pensionsselskaber der i Danmark og på pension generelt. 

Man kan godt vælge at lave sin egen pension, men langt de fleste mennesker synes, at det er dejligt at have en pension gennem et pensionsselskab, som står for at investere pengene, og dermed forhåbentligt øge opsparingen. Ofte har man en pension igennem sit arbejde, men hvis ikke dette er tilfældet, kan man selv tegne en pension gennem et af de pensionsselskaber, der er i Danmark. 

 

Hvor mange pensionsselskaber er der i Danmark?

Der er flere pensionsselskaber i Danmark, og hvis man tæller dem alle sammen er der mere end tyve pensionsselskaber i alt i Danmark. Der findes både pensionsselskaber der er meget kendte og pensionsselskaber der er mindre kendte, men fælles er, at du kan lave din pensionsopsparing gennem dem. 

 

De største pensionsselskaber i Danmark

De største pensionsselskaber i Danmark er også dem, som du oftest støder på gennem dine arbejdsgivere. Det kan f.eks. være Danica Pension eller Topdanmark Pension. Andre store pensionsselskaber er Lærernes Pension, PenSam, PFA Pension og Industriens Pension. Nogle pensionsselskaber arbejder udelukkende med bestemte brancher, mens andre er åbne for kunder fra alle professionsgrupper. 

 

Sammenlign afkast hos pensionsselskaber

Der er meget forskel på, hvor meget man får i afkast hos pensionsselskaberne, men man kan regne med, at nogle år er gode og andre er dårlige, og det gælder for alle pensionsselskaber. En anden ting, der kan påvirke, hvor stort et afkast du får på din pensionsopsparing, er hvilken risikoprofil, du har valgt. Rigtig mange pensionsselskaber opererer nemlig med, at man kan vælge forskellige risikoprofiler. På den måde kan man selv være med til at påvirke hvor stor en risiko, man tør løbe og hvor dristige pensionsselskabet må være med ens penge. En høj risiko er ofte lig med et større afkast, men omvendt er risikoen for, at det går galt, ofte også større. Pensionsselskabet kan ofte rådgive dig omkring, hvilken risikoprofil, der er den rette for dig og din situation. 

 

Sammenlign pensionsselskaber

Du har rig mulighed for at sammenligne de forskellige pensionsselskaber på markedet med hinanden. Det kan du gøre via forskellige hjemmesider, som har redskaber, hvor du let kan sammenligne pensionsselskabernes afkast eller omkostninger, og på den måde, kan du blive klogere på, hvilket pensionsselskab du ønsker at lave din pension hos. 

 

Pension gennem din arbejdsgiver

Det mest normale er, at man laver sin pensionsopsparing gennem den arbejdsgiver man har. Her vil arbejdsgiveren normalt betale en del af pension ind på pensionsopsparingen, men en del af din løn ligeledes vil gå til pensionsopsparingen. Det mest normale er, at du selv betaler 4 procent af din løn ind til pensionsopsparingen, mens arbejdsgiveren giver det, der svarer til 8 procent af din løn. 

 

Info om flere af de store pensionsselskaber

Nedenfor har vi samlet lidt information omkring nogle af de største pensionsselskaber i Danmark, som meget vel kan være et godt bud på dit kommende pensionsselskab. 

 

Danica Pension

Dette pensionsselskab er et af Danmarks allerstørste pensionsselskaber, og hos Danica Pension kan man både få pension, livsforsikring og sundhedsforsikringer. Det gælder både private og erhvervsdrivende. Danica Pension har hovedsæde i København, men har også flere afdelinger. Virksomheden er ejet af Danske Bank. 

 

Topdanmark Pension

Dette pensionsselskab er også et af de større i Danmark, men Topdanmark tilbyder ikke kun pension. Faktisk er Topdanmarks primære arbejde indenfor forsikringer, og det betyder, at du kan samle din pension og dine forsikringer hos Topdanmark, hvis du ønsker dette. 

 

PFA Pension

Dette pensionsselskab er det allerstørste i Danmark med mere end 1,2 millioner kunder og de har dermed rigtig mange penge at forvalte. Faktisk forvalter de mere end 600 milliarder kroner for deres kunder. Selskabet tilbyder produkter indenfor både pension og forsikring, men de har også en række andre produkter, som de kan tilbyde deres kunder. 

 

PenSam Pension

PenSam Pension er et pensionsselskab der er målrettet mod de personer, der arbejder under overenskomsten FOA. Det betyder, at du automatisk vil være en del af PenSam Pension, hvis din arbejdsgiver har tegnet en overenskomst med FOA. 

 

Lærernes Pension

Dette pensionsselskab er et pensionsselskab, som er målrettet lærer, der er ansat på alel typer af skoler i Danmark. Det betyder, at du kan være i dette pensionsselskab, hvis du er lærer, f.eks. på en folkeskole eller en friskole. Selskabet har mere end 170.000 medlemmer, og de administrerer omkring 100 milliarder kroner for deres kunder. 

 

Industriens Pension

Dette pensionsselskab er også et rigtig stort pensionsselskab i Danmark. Selskabet har mere end 400.000 medlemmer, og pensionen er målrettet de personer, der arbejder på en overenskomst i industrien. Dette pensionsselskab bliver du en del af gennem din arbejdsgiver, da det er et arbejdsmarkedspensionsselskab. 

 

Mange muligheder for pension i Danmark

Danmark er et af de bedste lande, når det kommer til pension. Langt de fleste arbejdsgivere tilbyder deres ansatte pensionsaftaler, og derudover er der rig mulighed for selv at tegne pensioner ved siden af, således, at man er sikret når man bliver pensionist.