Stiftelsesomkostninger er et vigtigt begreb, når man skal oprette et lån hos enten en bank eller realkreditinstitut, da det gælder for omkostninger i forbindelse med lånet.
Artiklen gennemgår derfor hvad stiftelsesomkostninger egentlig er og hvad der skal betales til hvem. Du kan ligeledes blive klogere på vores service, hvor vi tilbyder at indhente banktilbud, som passer til behov helt gratis og uforpligtende.
Få 3 banktilbud helt gratis - måske kan du sikre dig et billigere lån eller billigere bank!
Stiftelsesomkostninger kommer du til at stifte bekendtskab med, hvis du ønsker at optage et lån hos din bank eller realkreditinstitut. Disse omkostninger har stor effekt på den overordnet pris for et evt. banklån, hvorfor vi gennemgår betegnelsen for dig herunder. Efter denne artikel vil du forhåbentlig være klogere på stiftelsesomkostninger i forbindelse med banklån, realkreditlån osv. så du kan finde et billigt lån.
Her kan du læse mere om huslån, forbrugslån og realkreditlån.
Lad os først gennemgå hvad stiftelsesomkostninger egentlig er. Som sagt vil du opleve denne betegnelse, når du skal optage et lån - dette kan være et banklån eller realkreditlån til et huskøb, eksempelvis. Stiftelsesomkostninger er en betegnelse anvendt for diverse gebyrer til bank, realkreditinstitut og staten. Stiftelsesomkostninger er meget vigtigt emne, hvis du ønsker et billigt lån, da det faktisk kun er staten, som har faste omkostninger i forbindelse med optagelse af lån. Dette vil sige, at du faktisk vil kunne finde en stor prisforskel mellem bankerne, når det kommer til stiftelsesomkostninger.
Når du ønsker at optage et lån, vil der komme en række omkostninger i form af gebyrer, herunder etablering, hvor du skal betale provision, gebyr, afgift osv. Lad os gennemgå hvad stiftelsesomkostninger egentlig består af, så du kan få et bedre overblik.
I forbindelse med optagelse af lån i både bank og realkreditinstitutter forekommer der forskellige udgifter, som skal betales til udbydere og staten. Vi kommer derfor til at gennemgå udgifterne til de forskellige partere herunder i artiklen, for således at skabe bedre forståelse af etableringsprocessen for lån.
I forbindelse med optages af lån, skal der betales en række udgifter til staten, hvilket hører under betegnelsen, stiftelsesomkostninger. Her er der tale om at få sit boliglån tinglyst, hvilket skal gøres, da det er et lovkrav i Danmark. Tinglysning har en fast afgift på 1.660 kroner, hvilket giver dig en bekræftelse af lånedokumentet, også kaldt pantebrev, mellem låntager (dig) og udlåner (din bank). Der skal betales tinglysningsafgift ved hver optagelse af lån. I forbindelse med tinglysning befinder der sig også en yderligere afgift, hvor du skal betale 1,5% af det beløb, som du låner i banken. Denne afgift skal betales ved nye lån og ved forhøjelse af allerede eksisterende lån.
Som tidligere nævnt, så der er dette en fast omkostning i forbindelse med optagelse af lån. Det samme beløb betales i tinglysningsafgift, om så du låner penge i banken eller hos et realkreditinstitut.
Tinglysningsgebyr
Etableringsgebyr
Stiftelsesprovision
Når man lægger disse gebyrer sammen, kan man hurtigt ende med et forholdsvis højt beløb i stiftelsesomkostninger. Men det er vigtigt at huske, at disse udgifter er til forhandling.
Tinglysningsservice
Lånesagsgebyr
Kurskontrakt Gebyr
Kurtage og kursskæring
Gebyr ved førtidig indfrielse
Stiftelsesomkostninger har en stor betydning for prisen af et lån, hvorfor det også er her, at du kan spare penge og igennem skaffe et billigt lån. Du kan ikke forhandle med prisen, når det kommer til staten og dens tinglysningsafgift - den vil være fastlagt på 1.660 kroner samt 1,5% af lånet. Du har dog stadig mulighed for at forhandle med både banker og realkreditinstitut i forhold til stiftelsesomkostninger.
Selvom banken er villig til at sænke deres gebyrer for dig, bør du stadig undersøge markedet. Gennem Bankbesparelse.dk kan du nemt indhente banktilbud på din bankforretning, så du kan lave en ordentlig sammenligning. Måske kan du få et billigt lån og spare en del penge ved et bankskifte.
For at finde et billigt lån, er du nødt til at lave en ordentlig sammenligning af priserne mellem banker. Måske har din nuværende bank allerede leveret et tilbud på et banklån til dig - dette betyder dog ikke, at du ikke kan finde et bedre banktilbud.
Stiftelsesomkostninger vil indgå i den overordnet pris for lånet, hvorfor du bør se nærmere på ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent), når du indhenter flere tilbud. Med dette nøgletal kan du sammenligne omkostningerne i forbindelse med et eventuelt lån, herunder stiftelsesomkostninger og rente, hvormed du kan finde frem til den billigst bank.
Du kan allerede starte din søgen efter et billigt lån ved at indhente 3 banktilbud helt gratis gennem vores hjemmeside. Vores service er fuldkommen uforpligtende, så vores brugere kan altid afvise banktilbuddene, hvis de ikke stemmer overens med deres forventninger.