Billigste Bank

Sådan Får Du Den Billigste Bank I 2022 

Søger du en ny bank eller har du allerede en eksisterende aftale med en bank, hvor du gerne vil undersøge, hvorvidt det er muligt at spare lidt penge ved skifte til en ny bank? Hos Bankbesparelse.dk hjælper vi dig med at finde frem til en billig bank, hvor der bliver taget højde for dine bankbehov. 

Det er ingen overraskelse, at det kan være svært at finde en god og billig bank. Med over 70 banker i Danmark har mange problemer med at skabe et klart overblik, når de leder efter et billigt lån eller forsøger at sammenligne gebyrer og renter.  

Det er praktisk talt umuligt at komme med et konkret svar til hvad der er den billigste bank, da individuelle forhold og behov betyder meget for prisen. Du vil derfor kunne opleve, at den billigste bank for din ven eller kollega, måske ikke vil være den bedste løsning for dig. Det er derfor vigtigt, at du selv undersøger markedet grundigt ud fra dine personlige behov og forhold, for således at kunne finde frem til den bedste aftale. 

Hos Bankbesparelse.dk kan du indsamle banktilbud ud fra dine bankbehov, så du kan sammenligne priser og service for dermed at finde den billigste bank for dig, som også leverer en tilfredsstillende service. 

 

Vejen til den billigste bank - undersøg markedet 

På nuværende tidspunkt er der rigtig mange, som undersøger banktilbud for bedre priser, og det gør de med god grund. Der kan være mange penge at spare på ens bankforretning! Lige nu anslås det, at der er 28.000 kr. forskel på den dyreste og billigst bank. 

Inden du begynder at undersøge mulighederne, bør du fastslå dine behov og kende til din nuværende bank situation. Disse informationer vil gøre søgeprocessen meget lettere, nu hvor du er opmærksom på hvad du leder efter f.eks. boliglån, realkreditlån m.m. Med kendskab til din nuværende situation i egen bank, såsom fordele, priser og specielle aftaler, besidder du en bedre baggrundsviden til at kunne vurdere kvaliteten af andre banktilbud. 

Når du indhenter forskellige banktilbud, så skal du være specielt opmærksom på renten og gebyrer. Her skal du især holde øje med gebyrer, idet priserne og forbeholdene kan være væsentlig anderledes fra bank til bank. 

 

Find den billigste bank 

Som sagt kan det være en lang og frustrerende periode i søgen på den billigste bank, når man leder efter gode banktilbud blandt 70 udbydere. Du kan heldigvis få hjælp til at finde en billig bank! 

Bankbesparelse.dk giver dig mulighed for at indhente 3 banktilbud, som specifikt tager højde for dine behov. Vores service er en gratis og uforpligtende proces, hvor bankerne, med udgangspunkt i informationer om dig og dine bank behov, kan danne gode banktilbud til dig. 

Her vil du kunne sammenligne de forskellige banktilbud, for så at vælge den bedste aftale til dine behov. Som tidligere nævnt, er denne service er fuldkommen uforpligtende, hvorfor du altid kan afvise vores banktilbud, hvis de ikke matcher dine forventninger.  

 

Sammenlign banktilbud for at finde den billigste bank 

For at finde en billig bank, er det naturligvis vigtigt, at sammenligne priser. Her har vi tidligere nævnt, at du bør se nærmere på priser henhold til renten og gebyrer. Men du bør også være opmærksom på mulighederne for lån hos bankerne, hvis du går med overvejelserne om at optage dit første lån f.eks. til boligkøb eller renovering. Det er især inden for lån, at du kan finde de store besparelser.

Hvis du allerede har optaget et boliglån eller lignende i din nuværende, kan du måske finde en bedre aftale ved undersøge markedet. Det er faktisk muligt at opnå besparelser helt op til 12.000 kroner om året, hvorfor det hurtigt kan betale sig at skift bank.  

Bankbesparelse.dk anbefaler, at du indsamler banktilbud på lån fra forskellige banker, hvorefter du sammenligner tilbuddene ved hjælp af ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent). Dette nøgletal gør det markant lettere at sammenligne banktilbud, eftersom det inkluderer alle omkostning, herunder indgår rente og gebyrer også.  

 

Hvad er den billigste bank? 

Det vil ikke være realistisk at komme med et svar på, hvilken bank er den billigst, da der er flere faktorer og individuelle forhold, som har indflydelse på eventuelle aftaler. Med andre ord, så er der ikke en enkelt løsning for alle. 

Først og fremmest er der stor forskel på renter og gebyr blandt bankerne. Med dette menes der, at man kan opleve omkostninger på 100.000 kr. i forbindelse med et banklån 200.000 kroner, samtidig med, at man vil kunne optage samme lån til blot 50.000 kroner i omkostninger hos den billigste bank. Dette betyder, at man over 30 år kan opnå en besparelse på 50.000 kr. ved vælge den billigst bank frem for den dyreste. Det er dog vigtigt, at pointere at markedet, heriblandt priserne, hele tiden ændre sig, hvorved man ikke kan garantere at billigste bank for 2 år siden, stadig er den samme. 

 

Find en billig bank som boligejere  

Som tidligere nævnt artiklen viser undersøgelser, at kunder med boliglån har størst mulighed for at spare penge ved skifte til en billig bank. Ifølge undersøgelsen kan boligejere med lån i banken, opnå en gennemsnitlig besparelse på mellem 8.000 og 12.000 kroner årligt. Typisk vil boligejere kunne opnå større besparelse med boliglån frem for et realkreditlån, idet renteforskellen er større for boliglån - f.eks. vil 3 procent lavere rente have stor indflydelse på et 500.000 kroner boliglån. Læs mere om boliglån her. (link)

Selvom man ofte vil få de største besparelse ved boliglån, kan man stadig spare penge ved at omlægge realkreditlån. Du kan læse mere om realkreditlån lige her. (LINK) 

 

Laveste gebyrer garanterer ikke den billigste bank 

Det er ingen hemmelighed, at der er stor forskel på gebyrerne mellem bankerne. En undersøgelse fra Forbrugerrådet Tænk demonstrerer, at en familie kan betaler op mod 1.100 kr. i gebyrer hos en bank, mens de kunne have modtaget samme service, fuldstændig gebyrfrit, hos en anden bank. 

Det interessante ved denne test var dog, at de kunne konkludere, at banken med de højeste gebyr ikke var den dyreste på markedet - ligeledes var banken uden gebyrer heller ikke den billigste bank. Dette understreger, at der er flere faktorer, som påvirker prisen hos bankerne og du bør derfor foretage grundige undersøgelser, før du træffer din beslutning. 

 

Hvordan vælger jeg den billigste bank? 

Det kan være en svær beslutning at finde den rigtige bank. Med over 70 muligheder på markedet, kan man have problemer med at finde den bedste løsning. 

Hos Bankbesparelse.dk anbefaler vi, at du først starter med at få overblik over dine egne bank behov. Herefter kan du begynde at indhente tilbud fra forskellige banker, hvor du bør  se nærmere på pris og service. Normalt ser vores brugere udelukkende på pris, men det er stadig klogt, at overveje serviceniveauet hos den pågældende bank - nogen gange kan den ekstra service være pengene værd. 

 

Sammenlign dig frem til den billigste bank 

Lad os gennemgå processen for, hvordan du bedst sammenligner forskellige tilbud fra bankerne. 

 

Beløb 

  • Først og fremmest bør du gøre op med dig selv, hvor mange penge skal du låne af banken. Når du er fundet frem til et tilstrækkeligt beløb, kan du derefter lede efter banker, som gerne vil tilbyde denne mængde i lån. En billig bank betyder ikke så meget, hvis du ikke kan optage det lån, som du ønsker til renovering, bil eller boligkøb. 

 

ÅOP 

  • ÅOP er et meget vigtigt nøgletal, som står for ‘Årlige Omkostninger i Procent’. Dette nøgletal er yderst brugbart, da det viser alle omkostninger i forbindelse med optagelse af lån. Her vil du opleve, at du ikke udelukkende kan vælge lån på baggrund af renteniveau, eftersom andre omkostninger kan hæve prisen, således at lånet med den lavere rente, faktisk ikke er den billigste.

 

Renten 

  • Renten er en anden vigtig faktor. Her bør du undersøge hvilken rente, du kan få på dit lån. Hvilken rente kan banken tilbyde på den opsparing, som du vil have stående hos dem? Husk også at undersøge muligheder og betingelser, inden du vælger din næste bank. 

 

Gebyrer 

  • Gebyrer er en stor del af priserne hos bankerne, hvorfor dette område kræver meget opmærksomhed, når du gennemgår tilbud. Hold øje med hvad bankerne kræver gebyr for - ved nærmere sammenligning af banktilbud, kan du måske undgå høje gebyrer og dermed få en bedre aftale i hus. 

 

Løbetid 

  • Det kan være en god idé at undersøge løbetid hos banken, hvis du overvejer at optage et lån, idet det kan have betydning for dine muligheder for lån. Der kan også være gebyrer relateret til opsigelse af produkter før tid, hvilket også burde inkluderes i overvejelserne, inden man beslutter sig for en bank. 

 

Service 

  • Det er forskelligt hvad kunder lægger vægt på, når man snakker om service inden for banker. Nogle banker prioriterer tilgængelighed gennem lokale filialer, hvor andre har mere fokus deres online tilstedeværelse med en god og velfungerende mobil- og netbank. Det er her meget op til den enkelte person at vurdere, hvor højt man værdsætter servicen hos ens bank. 

 

Forhandling med banker 

Det er aller højeste grad muligt, at forhandle sig frem til en god aftale med sin bank. Men det er måske ikke alle, som helt ved hvordan man forhandler sig frem til en bedre aftale. Bankbesparelse.dk kommer med føglende anbefaling. 

Først og fremmest bør du overveje dine bank behov. Skal du optage lån i fremtiden? Hvad med opsparingskonto, kreditkort osv. Få klarlagt alle dine behov, så du kan få tilbud på hvad du egentlig har brug for. Bankerne leder efter god kunder, som viser engagement. Hvis du ønsker at optage lån til boligkøb eller lignende, så er du allerede en attraktiv kunde for bankerne, hvilket giver dig større chance for at opnå en god aftale og dermed besparelser. 

Inden du påbegynder dine forhandlinger med en bank, bør du indhente flere forskellige banktilbud på dine bank behov. På denne måde undersøger du markedet og får et bedre indblik i priserne for dine ønsker, hvilket kan være brugbart under forhandlingerne. Med tilbuddene ved hånden kan du hurtigt se, hvis prisen bliver for høj i forhold til markedet og du kan altid prioritere konkurrenternes prisniveau. 

 

Find den ‘rigtige bank’ for dig  

At finde den billigste bank spiller naturligvis en stor rolle, hvis man leder efter besparelser, men prisen burde nødvendigvis ikke være altafgørende for dit valg af bank. En god pris er en vigtig faktor for mange kunder, men man burde også have fokus på andre faktorer, såsom service. God service i form af et godt forhold til ens bankrådgiver kan betyde meget! Måske vægter du en brugervenlig og velfungerende net- og mobilbank højt, hvorfor det burde være en del af dine overvejelser, når du gennemgår kandidaterne. Måske har du brug for bestemte lånemuligheder, som ikke alle banker tilbyder. 

For at finde den rigtige bank for dig, bør du tage disse overvejelse med videre til de forskellige banker. Der er stor forskel på service og tilbud hos de forskellige banker, så du ikke skal vælge det første og bedste banktilbud - f.eks. kan der være stor forskel i hvordan bankerne vurderer dig og din bolig, hvilket kan have stor betydning for prisen. Hvis du får en højere vurdering af din bolig, kan du opnå store besparelser, hvis du omlægger eller refinansiere dine boliglån. Hvis din bolig er finansieret med et realkreditlån, kan en højere vurdering have stor betydning for din økonomi. Bidragssatserne (gebyrer) er sat efter lånets størrelse i forhold til boligens værdi, hvorved bidraget kan blive væsentlig mindre ved en højere vurdering af boligen. 

 

Sådan skifter du bank 

Det er faktisk relativt nemt at skifte bank, hvis du har fundet en bedre aftale et andet sted. Banken klarer alt det praktiske, når tiden er inde til at flytte. Banken vil f.eks. få oprettet konti til dig, overført eksisterende betalingsservice-aftaler og stå for kommunikationen mellem din arbejdsgiver og staten vedrørende dit bankskifte. 

Det meste af processen er gratis, men du kan risikere gebyrer i forbindelse med indfrielse af eksisterende lån eller oprettelse af et nyt. Det kan dog være at disse omkostninger bliver dækket af den nye bank, hvis dette er forhandlet med i aftalen.