Skift Bank

Er din nuværende bank for dyr? Skift bank allerede i dag! I denne artikel kan du læse mere om bankskifte og vores service.  

Forsikringsskift 2

Har Du Overvejet Et Bankskifte?  

Der kan være store besparelser at finde ved et bankskifte og det er faktisk ikke svært, som man måske skulle tænke. I denne artikel kommer vi til at snakke mere om bankskifte og hvilke fordele der kan være ved det. 

Først og fremmest, hvis du føler at din bank er blevet for dyr, så bør du foretage et bankskifte med det samme - det er billigere og hurtigere end man tror. Du kan starte din søgen efter en billigere bank lige her hos Bankbesparelse.dk, hvor vi hjælper dig med at indhente banktilbud, som passer til netop dine behov. Ifølge Forbrugerrådet Tænk Penge kan du opnå store besparelser, hvis du skifter fra den dyreste bank til den billigste.

Der er stor forskel på gebyrer blandt bankerne, hvorfor du kan opnå forholdsvis store besparelser. Undersøgelsen fra Forbrugerrådet Tænk Penge viser, at den gennemsnitlige bankkunde sparer mellem 8.000 og 12.000 kr. ved et bankskifte - så det er bestemt noget at overveje, hvis du sidder dyrt hos din nuværende bank.

 

Få bankkunder skifter bank 

Det er efterhånden en kendsgerning, at alt for få bankkunder skifter bank i dag. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har foretaget en undersøgelse af de danske bankkunder, som viser at kun 12% har skiftet bank inden for de seneste to år. Dette er et virkelig lavt tal i forhold til den gennemsnitlige besparelse, som kan findes på markedet lige nu. 

Hvis vi ser nærmere på de 12% af bankkunder, som foretog et bankskifte ses det at hele 45%, altså næsten halvdelen, opnåede en bedre pris efter deres bankskifte. Men et bankskifte handler ikke udelukkende om penge - der kan også være andre faktorer, som gør et bankskifte attraktivt, f.eks. service. Ifølge undersøgelsen fik hele 68% en bedre ydelse eller service i forbindelse med deres bankskifte. 

 

Undersøg bankmarkedet online

Hvis du går med tanker om at skifte bank, så kan du faktisk starte dit bankskifte med din computer. Du kan besøge hjemmesider for de forskellige banker, hvor du kan læse mere om dem og deres service. 

Du kan også indhente banktilbud online, så du ikke behøver at besøge bankerne fysisk. Du kan allerede starte dit bank skift ved indhente 3 banktilbud fra Bankbesparelse.dk. Her får du 3 gratis tilbud på din bankforretning, hvilket kan give dig et godt billede af hvordan prisniveauet er lige nu. Du kan også benytte vores banktilbud til at forhandle dig frem til en bedre aftale hos banker. 

 

Overvej dit behov inden et bankskifte 

Det er altid en god idé at overveje ens bankbehov, inden man begynder at lede efter en ny bank, da du får klart billede af hvilken bank du søger, hvilket kan gøre processen nemmere. Eksempelvis, hvis du ønsker at optage et boliglån i din nye bank, skal du måske have mere fokus på banker, som kan låne dig fleste penge til din drømmebolig. 

Måske har du ikke behov for en filial i dit område og du derfor mere frihed til at undersøge banker uden for dit lokalområde. Det kan også være at du er tilfreds med en netbank, som slet ikke har en fysisk filial. 

 

Sammenlign ÅOP

Nogle af de størrelse besparelser kommer i forbindelse med banklån. Hvis du ikke allerede har et banklån i forbindelse med hus, bil osv., kommer måske et tidspunkt, hvor du ønsker det bedst mulige lån på markedet. Af denne grund bør du også have disse overvejelser, når du undersøge forskellige banker. Hvis du allerede har et banklån, kan du måske opnå så store besparelser, at det giver mening at skifte bank. I dette tilfælde vil der dog være lidt omkostninger i forbindelse med flytning af lån, men hvis besparelsen er stor nok, er det bestemt værd at overveje. 

Hvis du ikke har et lån endnu, men ønsker at undersøge mulighederne på markedet, så skal du indhente tilbud og sammenligne ÅOP (Årlige Omkostning i Procent) for alle bankerne. Ved at benytte dette nøgletal kan du let og overskueligt sammenligne banktilbud ud fra deres omkostning i forbindelse optagelse af lån. Alle omkostninger og gebyrer er samlet i ÅOP, hvilket sikre at du ikke render ind i nogle skjulte omkostninger hen ad vejen. Så husk altid at sammenligne ÅOP, hvis du ønsker at finde frem til den billigste bank i henhold til banklån.  

 

Forhandlinger ved bankskifte 

Ved et bankskifte er alt til forhandling. Der vil altid være konkurrence blandt de forskellige banker om kunder og det kan sætte dig en gunstig position, når du leder efter en ny bank. Du kan bruge denne konkurrence til at forhandle dig frem til lavere rente eller måske kan du få banken til at se bort fra nogle gebyrer. Måske vil banken ikke gå med til det, men du kan altid forsøge. 

Det er også denne konkurrence blandt bankerne, som gør at Bankbesparelse.dk kan finde utrolig gode banktilbud til dig. Ved at benytte vores service, skaber vi konkurrence blandt forskellige banker, hvor de skal levere deres bedste pris til vores brugere. Dette gør at vi ofte får priser, som man ikke selv vil finde, hvis man blot kontakter de forskellige banker hver især. Husk at vores service er 100% gratis og uforpligtende, så du kan altid indhente banktilbud til dine behov, og hvis de ikke matcher dine forventer, kan du blot afvise dem uden videre. 

 

Er din bank blevet for dyr?

Bankmarkedet er altid i udvikling. Selvom du har en aftale med din nuværende bank, hvor du forhandlede frem til en god aftale for nogle år siden, skal du stadig tjekke op på din aftale. Din aftale kan lige pludselig blive dyre, hvis der forekommer stigninger i renten eller stiftelsesomkostninger.

Hvis du opdager, at din aftale er blevet dyre end forventet, så kan de være på tide med et bankskifte eller du bør i hvert fald undersøge andre muligheder. Her kan du passende benytte Bankbesparelse til at indhente banktilbud, helt gratis og uforpligtende, hvilket kan fortælle dig, hvorvidt du betaler for meget i din nuværende bank. Hvis du betaler for meget, behøver du nødvendigvis ikke at foretage et bankskifte med det samme. Du kan tage en samtale med din bankrådgiver, hvor du forklarer, at du aktivt leder efter en ny bank, hvilket kan grundlag nok til at få en bedre aftale hos din nuværende bank. 

 

Hvordan skifter jeg bank?

Hvis du har fundet den billigste bank, så er processen for et bankskifte faktisk utrolig let for bankkunder. Når du finder frem til din nye og billigere bank, skal du egentlig ikke gøre så meget andet end at bestemme dig for en NemKonto. Banken klarer det meste for dig - f.eks vil banken stå for kommunikation til din arbejdsgiver og staten, og de flytter betalingsserviceaftaler til din nye konto. Et bankskifte kan næsten ikke blive nemmere.   

Hele processen ved et bankskifte er også hurtigt overstået, så du ikke bruger mere tid på det end højst nødvendigt. Faktisk bruger bankkunder højst 5 timer på at foretage et bankskifte. Så hvis du finder en bank, som giver en høj besparelse, så kan dette også udgøre en rigtig god timeløn for dit arbejde. Efterfølgende vil den nye bank normalt bruge op til 7 bankdage på flytte diverse ting over, men denne tid kan blive lidt længere, hvis der også skal overføres pension, banklån osv.

 

Hvad koster det at skifte bank?

Som udgangspunkt vil du stå i en rigtig god position, når du er ved at skifte bank, da du oftest vil opfattet som værende en attraktiv kunde. Du vil derfor kunne opleve, at den nye bank vil være villig til at betale alle omkostninger ved et bankskifte. 

I forhold til omkostning ved bankskifte, vil det normalt være gratis at skifte fra en bank til en anden bank, men du kan i nogle enkelte tilfælde støde på omkostninger. Eksempelvis, du kan opleve gebyrer fra din gamle bank, hvis du lukker en konto inden for 12 måneder efter oprettelse. Det kan også ske, at du skal betale et enkeltstående beløb for afvikling finansielle sager hos den gamle bank, såsom overflytning af lån osv. Endelig kan der naturligvis også være oprettelsesgebyr hos din nye bank, der bliver aktuelle, hvis du skal oprette lån eller lignende. 

Men som sagt, er du i en rigtig god forhandlingsposition, når du er i gang med et bankskifte. Af den grund kan du tillade at forhandle bedre vilkår, hvorunder en gratis overflytning kan inkluderes i aftalen. 

 

Spar penge ved at samle din bankforretning  

Du kan opnå visse fordele hos din nye bank, hvis du samler hele din bankforretning ved en udbyder. 

Bankernes ydelser fordeles således: 

  • Daglig økonomi 
  • Opsparing og investering 
  • Pension og forsikring 
  • Boligkøb og salg 
  • Lån

Det er ikke sikkert, at du nødvendigvis havde tænkt, at flytte hele din bankforretning i første omgang, men du kan måske forhandle dig frem til en bedre aftale, hvis du gør det. Måske havde du oprindeligt tænkt, at du skulle oprette et boliglån uden at indgå i et bankskifte. 

Men landet ligger sådan, at de fleste banker er parate til at tilbyde en bedre aftale, hvis du er villig til at flytte hele din bankforretning over ved et bankskifte. Her vil du kunne modtage rabatter og en bedre kundestatus - eventuelt vil du opleve færre gebyrer, fordelagtig rente eller andre fordele.

Med disse fordele in mente, bør du forhøre dig i den nye bank vedrørende fordele, hvis du flytter hele din bankforretning over ved bankskifte. 

 

Find den billigste bank

At finde en ny bank kan være en større og uoverskuelig udfordring for mange, især med mængden af banker i Danmark. Vi har dog en nem og hurtigt løsning, som kan hjælpe dig godt i gang med at finde en billig bank, som også lever op til dine forventer. 

Bankbesparelse tilbyder 3 banktilbud, som passer netop til dine behov. Ved at præsentere dine bank behov til vores samarbejdspartnere, vi skaber en intern konkurrence mellem flere danske banker om at levere de bedste tilbud til dig. Vi udvælger de 3 bedste banktilbud, hvorefter det er op til dig, hvorvidt du ønsker at acceptere ét af dem, afvise dem alle eller benytte dem som forhandlingsgrundlag til at få bedre aftale på plads med din nuværende bank.

Hvis du vælger at gå videre med ét banktilbud, vil du skulle levere yderligere informationer om dig selv, herunder lønseddel, årsopgørelse, således banken kan vende tilbage med et skræddersyet tilbud til dig. 

Vores service er helt gratis og uforpligtende, hvorfor det er en fantastisk måde at få et godt overblik over prisniveauet og service på bankmarkedet. Du kan læse mere om den billigste bank her

 

Vurdering ved et bankskifte

Det er ikke kun bankkunder, som vurderer banker ved et bankskifte. Hvis du bestemmer dig for en ny bank og indgår kommunikation vedrørende et muligt skift, vil banken lave en vurdering af dig som kunde. Her vil banken se nærmere på forskellige faktorer, hvorfra den vurdere, hvorvidt du er en attraktiv kunde at have. 

Når banken vurderer dig ved et bankskifte, handler det ikke kun om hvor mange penge du tjener eller din opsparing - først og fremmest ser banken nærmere på, om du har en sund privatøkonomi, hvor dine udgifter ikke overstiger dine indtægter. 

Grunden til at det altid er godt at indhente flere banktilbud, når man ønsker et bankskifte, er at bankerne vurdere dig forskelligt. Nogle banker er mere fleksible end andre i og med, at de er mere villige til at lytte til dine argumenter i forhold til din privatøkonomi. Dog vil man som bankkunde blive bedømt ud fra følgende parametre: 

 

Job og indkomst

Din uddannelse, nuværende job og indtægt vil naturligvis have interesse for banken, eftersom de har indflydelse på stabiliteten i din privatøkonomi. En stabil baggrund og indkomst vil gøre dig mere attraktiv som bankkunde, da der er mindre risiko.

Rådighedsbeløb

Banken er også interesseret i dit rådighedsbeløb, fordi det danner et billede af, hvordan din økonomi hænger sammen i forhold til dine nuværende indtægter og udgifter. Et rådighedsbeløb er det resterende af din indkomst efter skat og faste udgifter er fratrukket. Dette beløb skulle gerne kunne dækket andre hverdagsbehov, såsom tøj, oplevelser, mad osv. Læs mere om rådighedsbeløb her

Opsparing og gæld  

Om du har en opsparing eller stor gæld, vil selvfølgelig også have interesse ved et potentielt bankskifte. Hvis du kommer med gæld til den nye bank, betyder det ikke, at du vil blive opfattet som en dårlig kunde i bankens øjne. Så længe du overholder dine aftaler og betaler til tiden, vil din gæld ikke have den store betydning. 

 

Bankskifte & RKI 

Du vil stadig kunne foretage et bankskifte, selvom du er registreret i RKI. Der skal foreligge en individuel og saglig begrundelse, hvis banken skal kunne afvise dig som ny kunde, og her er RKI ikke tilstrækkeligt. 

Din status hos RKI kan dog medfører begrænsning ved et bankskifte. Du vil kunne skifte til en ny bank og få en indlånskonto, men du kan risikere, at banken ikke vil give dig et kreditkort eller lade dig optage nogen form for lån. Dette kan dog ændres, hvis din privatøkonomi bliver bedre. 

Hvis du kommer med en god plan for din økonomi og laver tydelige forbedringer i forhold til at sænke din gæld, kan du muligvis forbedre samarbejdet med din bank og dermed muligheden for lån og andre fordele. 

 

Bankskifte online

En stor del af processen ved et bankskifte kan gøres over internettet. Du kan undersøge forskellige banker gennem deres hjemmesider og indhente tilbud, hvilket er en stor del af forarbejdet for et bankskifte. 

Til trods for at man kan gøre det meste online, kan man dog ikke undgå at snakke med en bankrådgiver hen ad vejen. Du kan egentlig foretage et bankskifte forholdsvis hurtigt og enkelt online, men banken skal dog stadig godkende dig som kunde. Du vil typisk have en samtale med en professionel bankrådgiver, hvor I, med udgangspunkt i din økonomi og behov, finder frem til den rigtige bankaftale for dig. 

Denne samtale behøver ikke at foregå fysisk nede i banken - du vil kunne snakke med en rådgiver over telefonen eller have muligheden for et onlinemøde, hvor I kan gennemgå din økonomi og muligheder. Det er vigtigt for banken, at danne et ordentlig billede af din økonomi og situation, for således at kunne skræddersy et tilbud til netop dine behov. 

Bankbesparelse vil gerne hjælpe dig godt i gang med at finde en ny bank. På vores hjemmesiden kan du indhente 3 tilbud fra forskellige banker, hvilket giver dig mulighed for at snakke med flere rådgivere omkring dine behov. Efterfølgende vil du kunne sammenligne de forskellige banker ud fra pris, service og andre fordele. Hvis du ikke ønsker at benytte ét af vores tilbud, skal du blot takke nej til dem - vores service er gratis og uforpligtende.