Hvad er et boligkøbsbevis?

Hvad er et boligkøbsbevis?

Bankbesparelse.dk samarbejder med flere af Danmarks største banker og kreditforeninger, således du kan få en billig bankaftale. 

Hvis du ønsker en billig bankaftale, kan du starte med undersøge markedet ved at indhente 3 banktilbud her på siden. Vores service er 100% gratis og mange af vores brugere finder store besparelse gennem vores samarbejdspartnere. 

Hvad Er Et Boligkøbsbevis?

Mangler du et boligkøbsbevis? 

Hvis du går med tanker omkring af købe en bolig, så kan det være en rigtig god idé at få udfærdiget et lånebevis i banken, som beviser hvor meget du kan købe bolig for. På den måde kan du hurtigere slå til, hvis den helt rigtige bolig kommer til salg. 

Vil du gerne vide præcis hvor mange penge du har at købe bolig for, og vil du gerne have et bevis for det, så er det et boligkøbsbevis du skal have fat i. Beviset kaldes også ofte for et lånebevis, da det viser hvor meget du er godkendt til at låne. 

 

Hvad er et boligkøbsbevis?

Et boligkøbsbevis er kort sagt et bevis på, hvor meget du er godkendt til at låne. Det er en slags forhåndsgodkendelse på, at du kan købe for en vis mængde penge. Beviset går under flere navne, og kaldes både boligkøbsbevis, lånebevis og en forhåndsgodkendelse. Beviset er et dokument der beviser, at du kan købe for et bestemt beløb, som banken og realkreditinstituttet har godkendt. 

 

Hvorfor får man et boligkøbsbevis?

Der er flere gode grunde til, at man skaffer sig et boligkøbsbevis. Den mest almindelige grund er, at man bor i et område hvor boligmarkedet går stærkt, og man kan risikere, at boligerne bliver solgt for næsen af en, hvis ikke man er hurtig. Her kan boligkøbsbeviset gøre sådan, at man bare kan slå til, når boligen er der, for banken har allerede godkendt en til den sum, der står på lånebeviset. En anden grund til, at mange vælger at skaffe sig et boligkøbsbevis, er fordi de på den måde har dokumentation på hvor meget de kan købe for, og dermed opstår der aldrig tvivl omkring mængden af penge, som man kan købe bolig for. Det gælder hvad enten det er en villa, en lejlighed eller en anden ejerbolig. 

 

Gode grunde til at få et boligkøbsbevis

Når banken udformer et lånebevis eller et boligkøbsbevis til dig, regner du på din økonomi på forhånd og finder dermed frem til hvor meget du kan låne for. Boligkøbsbeviset er rigtig rart at have, og nedenfor har vi listet flere gode grunde til at bede banken om at udforme boligkøbsbeviset til dig. 

  • Med et boligkøbsbevis, ved du hvad din kommende bolig maksimalt må koste. På den måde kan du være mere effektiv i din søgning og finde det perfekte match. 
  • Med et boligkøbsbevis kender du til det beregnede rådighedsbeløb som du vil have, når du har fundet boligen og begynder at afdrage på lånet. På den måde kan du sikre dig, at din livsstil er tilpasset dette fremtidige rådighedsbeløb. 
  • Med et boligkøbsbevis er du forhåndsgodkendt af banken, og processen går derfor hurtigere, når du har fundet den perfekte bolig. 
  • Med et boligkøbsbevis kan du slå til med det samme, hvis den rette bolig kommer til salg. På den måde er du sikker på, at boligerne ikke bliver solgt for næsen af dig, fordi du først skal i banken. 
  • Med et boligkøbsbevis kan du også bevise overfor ejendomsmægleren, at du er seriøs, da du har et bevis på, hvor meget du må købe for. 

 

Sådan får du et boligkøbsbevis

Hvis du har besluttet dig for, at du gerne vil have et boligkøbsbevis inden du starter din boligsøgning, skal du tage fat i banken. Banken står for kontakten til realkreditinstituttet, hvor du kan låne 80 procent af boligens værdi. På den måde kan banken hjælpe dig med at udforme det præcise boligkøbsbevis ved at lave de rette beregninger på din økonomi. 

 

Snak med flere banker

Ligesom med så mange andre ting, så er det en god idé at snakke med flere banker omkring boligkøbsbeviset. Det er det, fordi der kan være stor forskel på, hvor mange penge banken vil låne dig. Det er dog ikke sikkert, at du skal vælge den bank der vil give dig det største lån. Det er altid en god idé selv at være realistisk omkring hvor stort et rådighedsbeløb man har brug for, inden man beslutter hvor mange penge man er klar til at låne gennem banken og realkreditinstituttet. 

 

En god tryghed som førstegangskøber

Boligkøbsbeviset er særligt elsket blandt førstegangskøber. Som førstegangskøber er man ofte mere usikker på, hvordan ens økonomi er, hvor meget man kan låne for og hvordan købsprocessen foregår. Når man får udformet boligkøbsbeviset, kan man samtidig søge råd og vejledning hos bankrådgiveren, som kan ruste en til jagten i boligmarkedet. Som førstegangskøber er det rigtig dejligt at vide, at man bare kan slå til, når boligen er der, fordi man allerede ved præcis hvor mange penge man kan købe for. 

 

Det skal du give banken adgang til

For at banken kan udfærdige et boligkøbsbevis til dig, skal du give banken nogle oplysninger, så de kan regne på din økonomi. Ofte er det nemmeste at give din bank adgang til din side på skat, hvor de kan se dine seneste årsopgørelse. Hvis du skal købe boligen med en partner, så er det jeres begges oplysninger der skal videregives. Banken har brug for dine seneste lønsedler, din/jeres seneste årsopgørelse og så har banken brug for et budget over jeres udgifter og indtægter i forhold til hinanden, så de kan danne sig et overblik over jeres rådighedsbeløb.

Det er ganske let at få et boligkøbsbevis i banken, hvis blot du er villig til at frigive de førnævnte oplysninger til din bankrådgiver. Boligkøbsbeviset er godt at have med, når boligjagten går ind.