Bankbesparelse.dk samarbejder med flere af Danmarks største banker og kreditforeninger, således du kan få en billig bankaftale.
Hvis du ønsker en billig bankaftale, kan du starte med undersøge markedet ved at indhente 3 banktilbud her på siden. Vores service er 100% gratis og mange af vores brugere finder store besparelse gennem vores samarbejdspartnere.
Det kan godt lade sig gøre at skifte bank med gæld, men der er dog nogle ting der kan gøre det mere besværligt, end hvis man skifter bank uden gæld.
Vil du gerne skifte bank samtidig med, at du har gæld? Det kan godt lade sig gøre, og der er ofte nogle helt bestemte grunde til, at man gerne vil skifte bank, selvom man allerede har gæld optaget hos sin nuværende bank.
Der kan være forskellige grunde til, at man vil skifte bank med gæld, men den mest almindelige grund er, at man er blevet uvenner med sin nuværende bank. Det kan være forholdet med banken ikke længere er godt, og derfor ønsker man at finde en bank, som man kan være på god fod med. Uoverensstemmelserne kan f.eks. være opstået på grund af ændringer i din økonomi. Det kan f.eks. være i forbindelse med en sygdomsperiode, skilsmisse eller fyring. En anden grund til, at du måske ønsker at skifte bank med gæld, kan være, at du ikke har mulighed for at afdrage, det aftalte på dit banklån, og din bank ikke vil hjælpe dig med at ændre i afdragsbetingelserne eller perioden.
Når du ikke er på god fod med din nuværende bank og I ikke kan komme til enighed, er det som regel en god idé at undersøge mulighederne for at skifte bank, også selvom man har gæld. Hvis du skylder penge til din nuværende bank, og du ikke har mulighed for at nå til enighed med banken omkring, hvad du skal betale af på lånet, er det bedst at skifte bank. Banken har nemlig ret til at trække et rimeligt beløb om måneden, når du skylder dem penge. Det er det, som man kalder modregningsret. Banken må ikke trække så meget, at du ikke har råd til daglige fornødenheder, men ofte trækker banken alligevel for meget i forhold til hvad du har brug for. Når du skifter bank i en sådan situation, bør du ikke tage dit lån med over i den nye bank. Når du ikke tager lånet med i den nye bank, vil den gamle bank stadig være din långiver, men i stedet for, at det er din egen bank, fungerer de nu som en helt almindelige kreditor og kan ikke længere bare trække penge på din konti. Det giver dig mulighed for at forhandle afdragsvilkårene med din gamle bank og starte på en frisk uden lån i den nye bank.
Alle har ret til at få en NemKonto i en anden bank, medmindre der er en saglig grund. En saglig grund er ikke, at kunden er registreret i RKI, men kan f.eks. være hvis kunden er til gene for bankens ansatte eller er voldelig. NemKontoen er den konto, hvor din arbejdsgiver eller lignende indbetaler din lån. Øvrige konti og ydelser i banken, kan man kun få, hvis banken indvilger i det, men NemKontoen har man altid ret til at oprette. Hvis du alligevel oplever, at en bank afviser dig, skal du gøre dem opmærksom på paragraf 15 i bekendtgørelsen om god skik for finansielle virksomheder, som forklarer hvilke rettigheder du har.
Der kan være andre grunde til, at man ønsker at skifte bank, som ikke er økonomiske årsager. I disse tilfælde, vil man ofte gerne flytte sine lån med til den nye bank, så man har alt samlet her. Det kan ofte nemt lade sig gøre. Hvis man eksempelvis blot har et realkreditlån, kan man vælge en ny bank ud fra, at de også samarbejder med det realkreditinstitut, hvor du har dit realkreditlån. Er dette tilfældet, vil du nemlig kunne flytte lånet med over i din nye bank ganske kvit og frit. Vil du derimod have en bank, som ikke samarbejder med det samme realkreditinstitut, vil du skulle påregne omkostninger i forbindelse med en overflytning.
Når du skal skifte bank, hvad enten det er med eller uden gæld, så er det altid en god idé at lægge alle kort på bordet, så den nye bank har mulighed for at rådgive dig. Den nye bank kan nemt hjælpe dig med de forskellige problemstillinger eller ønsker du har. De fleste bankrådgivere, er rigtig gode til at rådgive og forklare hvordan tingene forløber, f.eks. i forbindelse med et bankskifte, hvor man har gæld man vil tage med eller lade blive hos den gamle bank. Kort sagt, så kan man sagtens skifte bank med gæld, men man skal være opmærksom på nogle forskellige ting, både hvis man ønsker at medtage gælden til den nye bank eller hvis man lader gælden blive i den gamle bank.
En ting er sikkert, gæld kan ikke forsvinde på andre måder, end ved, at man betaler den af. Det betyder også, at din gæld til en bank ikke forsvinder fordi du skifter. Der kan dog som nævnt tidligere være fordele ved at have gælden udenfor den bank, hvor man har sin NemKonto, og netop derfor kan det i nogle tilfælde give mening at skifte bank uden at tage gælden med sig.
Nogle gange har du skrevet under på nogle vilkår i din nuværende bank, som gør, at du ikke bare kan skifte bank, hvis du har gæld hos din gamle bank. Det er derfor altid vigtigt, at du sætter din ind i vilkår inden du skriver under på dem, og desuden gennemlæserne dine eksisterende vilkår, inden du kaster dig ud i et bankskifte med gæld.